Gatebil i Rudskogen – Norge

 

En weekend i Rudskogen, hvor DTC var inviteret til at deltage i ”Gatebil” event, gav os alle indsigt i en helt anden form for løbsweekend end vi var vant til.

Gatebil er et norsk arrangement, hvor hovedvægten af konkurrencerne er i drifting med efterfølgende fest og glade dage om aftenen.

Weekenden startede fredag morgen og sluttede søndag eftermiddag. Vi havde al mulighed for at træne lige så meget som vi lystede, da der alle 3 dage var indlagt adskillige træningspas. Rudskogen er en fantastisk bane – udfordrende, sjov og lang.

Fredag havde vi 5 træningspas samt tidstagning. Træningerne foregik i blandet vejr, så vi fik prøvet banen under stort set alle slags forhold. Ligeledes var banen hele weekenden præget af meget gummi fra drift-bilerne.

Tidstagningen forløb uden stor dramatik med en startplacering til 1. heat som nr. 13.

Lørdag bød ligeledes på 5 træninger samt på 1. heat. Nicolai lavede en rigtig god start på 1. heat, men han havde desværre et mindre sammenstød med en modkører i et af de første sving, som resulterede i et punkteret dæk og en ødelagt fælg. Efter nogle omgange måtte han se i øjnene at det ikke var muligt at gennemføre med dette dæk. Han kørte derfor i pit, hvor teamet på rekordtid fik skiftet hjulet og Nicolai kunne derfor køre heatet til ende. Dog betød ”forsinkelsen” at det kun blev til en 14. plads.

Søndag vågnede vi op til både bane og pitområde, som på det nærmeste, var oversvømmet, pga  de store mængder regn vejrguderne sendte ned til os. Heldigvis stoppede det ved 9-tiden og banen var ”kun våd” da første – ud af tre – træninger løb af stablen.

2. og 3. heat var fastsat til at skulle køres henholdsvis kl. 14 og kl. 15, så der skulle helst ikke gå noget galt i 2. heat idet der ikke var tid til at udrette store skader. Efterhånden var solen kommet frem og begge heats blev faktisk kørt på tør bane i dejligt vejr.

2. heat bød på godt race og – for Nicolai´s vedkommende – ingen uheld. Slutplacering blev en 11. plads.

fb_img_1474223619888

3. og sidste heat blev nærmest kørt i forlængelse af 2. heat og igen holdt Nicolai sig på banen og fuldførte med flot kørsel hele heatet igennem.

Weekenden på Rudskogen gav NH Motorsport en 10. plads, hvilket, omstændighederne taget i betragtning, må siges at være tilfredsstillende.

Alle er nu hjemme igen, ørerne er ved at være ”udhvilede” efter megen drifting støj og mindst lige så meget høj musik – og vi er ved at få styr på de sidste ting inden finaleløbet på Jyllandsringen i den kommende weekend.

Kommer du forbi? Hvis det ikke er muligt for dig at kigge forbi, så husk at løbet vises på TV2 sport.

 

Tusinde tak til hele teamet for en fantastisk indsats!!

Og ikke mindst – tusinde tak til alle sponsorer – det er jer vi gør det for.