Sidste weekend i september var DTC-feltet endnu en gang at finde på FDM Jyllandsringen.

Denne gang til årets sidste løb. NH Motorsport så forventningsfulde frem til dette løb, idet Nicolai under GP Danmark 4 uger før havde god fart i bilen. At meteorologerne havde lovet godt vejr gjorde bestemt ikke humøret dårligere.

Vi ankom derfor til banen fredag i højt humør og troen på et godt resultat.

Lørdag blev der kørt 2 træninger og en tidtagning.

De to træninger blev brugt på at finde et egnet setup til de aktuelle forhold på banen.

Herefter løb tidtagningen af stablen. De friske dæk blev monteret og Nicolai blev sendt på banen.

Desværre var havde han allerede fra indkørsel på banen problemer med bremserne og tiden blev derfor ikke som håbet.

Efter tidtagningen udtalte Nicolai følgende:

”Bremsen virkede kun i perioder. Når jeg kom ned for enden af langsiden og trådte på bremsen, vidste jeg ikke om jeg skulle træde en eller 3 gange før bilen begyndte at bremse. Det gjorde det umuligt at sætte en god tid og P14 er omstændighederne taget i betragtning bedre end forventet”

14468782_1784013488514223_5504383322594438093_o

Lørdag aften gik teamet bilen igennem og skiftede bremser for at løse problemet.

Søndag oprandt og vi stod op til en flot blå himmel. På programmet var der Bus-kørsel, Warmup, Gridshow, 3 heats samt besøg af familie og sponsorer.

Buskørslen blev brugt på indkørsel af bremser uden nogen dramatik. Direkte herefter var der Warmup hvor bilen skulle testes. Desværre viste problemerne fra tidtagningen sig igen og mekanikerne måtte derfor arbejde hårdt for at finde og udbedre fejlen inden første heat.

En flækket spindel og en træt hovedcylinder til bremsen blev fundet som mulige fejlkilder og de blev derfor skiftet i al hast. Nicolai kørte ud til 1. heat og meddelte hurtigt over radioen at bremsen nu fungerede. Starten gik og Nicolai kom fint afsted, dog måtte han de første omgange kæmpe med indstilling af bremsebalancen på grund af de skiftede dele. Som heatet skred frem kom farten og mod slut kørte Nicolai de samme tider som de forreste i feltet.

Hermed var der store forhåbninger til 2. heat. Der blev lavet lidt småjusteringer inden Nicolai blev sendt på banen. I første omgang var der Gridshow, hvor Nicolai skrev autografer til den store guldmedalje. SÅ gik starten! Nicolai var igen godt med MEN, i 2. sving snurrer en konkurrent og Nicolai er uheldig og bliver ramt. Bilen får en punktering og en større skade. Nicolai får bilen listet i pit, hvorefter mekanikerne arbejder hårdt på at få den klar til 3. heat som løb af stablen kun 15 minutter senere.

 

14409452_860229174078444_8048034872768368942_o

Bilen meldes klar og Nicolai stiller til start i 3. heat. Det viser sig hurtigt at skaden desværre var større end først antaget. Nicolai kæmper bravt og følger med konkurrenterne foran på trods af en ødelagt støddæmper og problemer med at få bid ud af svingene. I sidste ende bliver han dog nødt til at udgå, da bilen udover de andre skader begynder at lække olie fra bagtøjet.

Det var så slutningen på en weekend, som slet ikke gik som vi havde håbet og arbejdet på. På trods af dette var der lysglimt i mørket og vi ser frem til at vende endnu stærkere tilbage i 2017

 

TAK!

Tak til det fantastiske team i NH Motorsport, som kæmper bravt og trofast.

Tak til LM Racing for en god sæson med samarbejde og fælleskab.

Til sidst TAK til alle vores sponsorer. I er uundværlige og I er fast støtte som vi under ingen omstændigheder hverken kan eller vil fungere uden.