Copenhagen Historic Grand Prix (CHGP) blev traditionen tro afholdt på Bellahøj den første weekend i August.

Løbet er årets 2. byløb og samtidigt det eneste på Sjælland, så der var lagt op til nervepirrende race, med besøg af masser af sponsorer, venner og familie. Som i Aarhus var løbet delt op på 3 dage med en kort træning fredag aften, tidtagning og 1. heat lørdag, samt 2. heat og finalen søndag.

IMGL3681

Efter et dårligt løb på Djursland og den efterfølgende genopbygning af bilen i sommerferien var jeg totalt klar til at give den gas igen.

Fredag aften var det skyet, men tørt (til vores tur på banen). Banen var lige bygget færdig og virkelig glat. Træningen var kun 15 minutter og gik derfor mest med at lære banen at kende.

Lørdag omkring frokost var det tid til tidtagningen som altid er speciel på bybaner. Du vil gerne presse bilen helt ud til grænsen. Samtidigt ved du, at bare 10cm over grænsen ødelægger din bil og i praksis gælder det derfor om at få kørt en god tid, inden nogen laver noget dumt. Jeg presseede så meget jeg kunne og forbedrede mig næsten 3 sekunder fra træningen. Desværre blev alle andre også 2-3 sekunder hurtigere og jeg endte derfor P14.

Kl 15.50 var det tid til 1. heat. Jeg kom super fra start og var i løbet af den første omgang avanceret til P10. Jeg lå her i nogle omgange, inden jeg låste et hjul ind i sving 3 og tabte nogle dyrebare sekunder. Jeg sluttede derfor ind på en ærgerlig 13. plads, som kun blev endnu kedeligere, da 2 konkurrenter blev udelukket, hvilket ville have rykket mig op på P8, – som giver poleposition til 2. heat, hvis jeg var blevet på banen.

Søndag oprandt! Solen skinnede og jeg var klar til nye udfordringer.

Kl 9 ankom Damvig med 45 glade gæster, herefter der blev serveret morgenmad og hygget inden 2. heat.

Da vi holdt klar til 2. heat begyndte det at dryppe. “Det er bare en byge, det bliver slicks” meddelte Mads, – min race-engineer, over radioen. Det var kun en byge… Problemet var bare at vinden vendte, og bygen kom forbi igen. Alle blev beordret på regndæk og spørgsmålet var nu, hvor meget regn der ville komme. Vi satsede på at mere regn, krydsede fingre og kørte ud på banen.

IMGL2983

Jeg havde masser af fart i starten af heatet. Desværre kom regnen aldrig… Jeg nåede derfor kortvarigt frem i feltet, inden mine dæk kogte og jeg sejlede ned igennem feltet igen. De sidste omgange blev derfor en kamp og jeg sluttede P12.

Efter en kort evaluering (det var tydeligt hvad der var galt) var det tid til frokost med sponsorerne. I løbet af formiddagen var der dukket mange flere op og nu var det ikke kun Damvig, men også gæster fra Support-IT, Toys”R”Us, Rockstar, Blåkläder, Taverna Rhodos, Swepco, Moo og endda Giraffen Geoffrey som var til stede. Frokosten var alt for hurtigt overstået (tiden går hurtigt i godt selskab) og det blev tid til finaleheatet.

IMGL6062IMGL6011

Inden finale ændrede vi nogle ting på bilen, i håb om at finde mere fart. Det var tørvejr igen, men mens vi holdt og ventede, begyndte regnen igen. Det var kun lidt dryppen i pitten og selvom der var meldinger om kraftig regn ved svømmehallen, kørte alle ud på slicks.

Så snart jeg kørte ud kunne jeg mærke af bilen virkede perfekt, Der var glat ved svømmehallen, men ikke umuligt at køre i. Jeg skulle starte P13 og kom okay afsted, men blev klemt lidt i sving 1 og tabte en plads. Jeg fik den dog tilbage allerede i sving 2 og fik klemt mig forbi endnu en konkurrent i sving 3 så jeg lå P12 efter den første omgang

IMGL5540

På 2. omgang overhalede jeg Christian Sørensen i sving 1 fik foræret 3 pladser grundet et sammenstød og overhalede herefter Christer Gislerud i sidste sving, hvilket rykkede mig op som P7. På 3. omgang overhalede jeg Kris Nissen ind i sving 2 og lå dermed P6.

Herefter startede jagten på Kasper Aaskov som var startet P8 og havde slået et hul mens jeg kæmpede med de andre. Jeg fangede ham med 2 omgange tilbage og fandt en vej forbi på sidste omgang. Dermed sluttede jeg P5 efter et fantastisk løb med en super bil.

Se hvordan her:

Det var en super afslutning på weekenden foran mine mange sponsorer og dermed også en god optakt, inden GP Danmark i den kommende weekend!

En stor tak skal lyde til teamet, mine sponsorer, mine følgere og de over 100 gæster som alle var med til at gøre dagen uforglemmelig.

 

________________

Nicolai Hansen – NH Motorsport

cropped-NH_logo_c.png