Et flot kørt heat 1 på bellahøj i København, tog os fra glædesrus til gravøl på 3 sekunder.

Efter tidtagningen lørdag formiddag, hvor både afkørsler, dæk på banen og en strop på afveje, gjorde, at Nicolai ikke fik kørt en hurtig omgang og dermed kom godt frem i startfeltet, måtte han i heat 1 starte som 12’er. Bestemt ikke noget der matchede vores forventinger.

Fra P12 til P1

Som altid i DTC, bliver der vendt om på startrækkefølgen i heat 2, så vinderen af heat 1 starter 8’er og nr 8 starter i pole. Som du kan se i videoen herunder, fra hele heat 1, kørte Nicolai sig frem til den ønskede 8. plads og skulle dermed starte 1’er i heat 2, søndag.

Glæden var svær at skjule, selv om det var på bekostning af Frederik Schandorf, som tabte et bagdæk og måtte se sig overhalet på sidste omgang, af en stor del af feltet, inkl. Nicolai.

Fra P1 til DQ

DTC serien har et stramt regelsæt, som naturligvis skal følges. Ét punkt er, at man kan blive udtaget til teknisk kontrol efter et heat. Det blev Nicolai, som så mange gange før.

Desværre viste det sig, at 2 af de dæk som Nicolai havde på bilen, ikke var indberettet som løbsdæk i denne weekend. Vi brød ingen regler ved at benytte dækkene, forstået på den måde, at der ikke var nogen fordel ved det. Men rent administrativt måtte de ikke benyttes.

Konsekvensen ved denne forseelse var, at pladseringen og pointene for heat 1 blev frataget og vi skulle starte sidst i heat 2.

Se hele heat 1

Ingen tvivl om, at vi havde sat næsen op efter meget mere en dette i weekenden, for Nicolai havde farten og overskuddet til at køre sig frem i feltet.

Se selv hele heat 1 her, fra de 4 kameraer i og på bilen.