I weekenden 22-23. april startede DTC-sæsonen 2017 på FDM Jyllandsringen.

Løbet var ventet med spænding. hos NH Motorsport har vi i løbet af vinteren, brugt meget tid på at optimere bilen, teamet samt køreren (mig) og nu var det tid til at finde ud af, om det hele havde været besværet værd. Samtidig så DTC-feltet i 2017 ud til at blive utrolig hårdt og konkurrencepræget. De 4 “store” teams stiller alene med 12 kørere og med disse, samt flere andre hurtige chauffører, vil der blive kørt stærkt.

Nå, tilbage til løbet… Vi startede lørdag morgen, det tørt men koldt og på programmet stod der 2 træninger og en tidtagning. Op til løbet havde vi kun testet i våde forhold og vores fokus var derfor at lære bil og dæk (som er en ny type i år) at kende. Arbejdet gik hele dagen den rigtige vej og selvom tidtagningen blev til en lidt skuffende 17. plads var min fornemmelse, at vi arbejde den rigtige vej og nok skulle finde farten. Efter lørdagens kvalifikation gik teamet bilen igennem og ændrede bilens opsætning, for at finde den manglende fart.

IMGL9744(1)

Søndag oprandt, igen tørt og koldt… Dagen startede med en warmup efterfulgt af 3 heat og besøg af bl.a. Support-IT og Dan-car indimellem.

I warmuppen satte jeg 10. hurtigste tid og hvilket beviste at vi var på rette spor. Efter frokost var det endelig tid til årets første heat. Jeg startede på P17 og bevarede denne plads gennem den første omgang. Derfra kørte jeg mig op gennem feltet og sluttede heatet på 12. pladsen efter boksen på de døende omgange.

Der kæmpes i 1.heat - Foto: Stefan-Mehl Photography

Der kæmpes i 1.heat – Foto: Stefan-Mehl Photography

2.heat startede hvor 1. heat sluttede. Fra 12. startplads kørte jeg mig gennem feltet og sluttede løbet på en 5. plads, uden den store dramatik undervejs. Netop manglen på dramatik var godt da 3. heat skulle køres kort efter. Jeg startede P9, (resultaterne fra 1. og 2. heat lægges sammen)og lå gennem det meste af heatet og kæmpede med blandt andet Ronnie Bremer og Michael Markussen. Desværre fik jeg smuds på dækkene med nogle omgange tilbage, og tabte derfor lidt tid til dem. inden jeg sluttede P8. Under alle omstændigheder fik jeg vist fanen og farten i et felt hvor de fleste kørere lå indenfor få tiendedele.

Alt i alt var weekenden en super start på sæsonen med massere af point på kontoen og troen på meget mere.

Hele weekenden blev der kørt stærkt og tæt og jeg glæder mig til at komme endnu stærkere tilbage til Classic Race Aarhus 19-21. maj

 

 

Nicolai Hansen – NH Motorsport

cropped-NH_logo_c.png

__________________________________________

Husk at du kan se video direkte fra bilen når Nicolai kører løb. klik “Video Streaming” over artiklen eller gå ind på http://nh.eventcdn.net/